Monica Petrica - jurata de la Romania Danseaza

Senzatia mea cand ma uit la juriul de la Romania Danseaza e ca avem parte de personaje dintr-o poveste de genul Delicata si zvapaiatii. Pe cat de nelinistiti sunt Bendeac si CRBL pe atat de calma si suava e Monica Petrica

 Dar cine este Monica Petreanu?
Foarte putina lume o cunoastea pe Monica Petrica inainte de a incepe emisiunea concurs a celor de la Antena 1 insa ea este o diva pentru cei care apreciaza frumosul, elegantul si maiestria in arta, deoarece aceasta este prim-balerina Operei Nationale Bucuresti, o distinctie pe care si-ar dori-o orice balerina din Romania.
 Desi nu e frumos sa spunem varsta doamnelor, noi o sa o facem totusi si o sa va spunem ca doamna Petreanu are 35 de ani, iar dragostea pentru dans a prins-o pe la 3 ani, ea  cochetand inca de atunci cu domeniul care avea sa o faca celebra. Mai exact, unchiul ei, Alexandru Ilie, o ducea la baletul unei scoli sportive din acele vremuri.

Pasiunea pentru dans a crescut odata cu cresterea in varsta, Monica devenind eleva a  Liceului de Arta George Enescu incepand din clasa a IV . A intrat cu nota cea mai mare si a absolvit liceul din postura de sefa de promotie.  Imediat dupa absolvirea liceului, Monica Petrica a fost cooptata in Compania de dans clasic contemporan Oleg Danovski. Aici a si debutat oficial ca balerina. Si astfel cariera artistei a cunoscut un urcus constant. Astazi, aceasta este prim-balerina Operei Nationale Bucuresti si il are ca partener de dans pe Razvan Mazilu.

Monica Petrica nu este straina de juratii de la “Romania danseaza”. Aceasta a participat alaturi de CRBL in spectacolul Block Bach, din anul 2011. Printre cei care au mai facut parte din spectacol a fost si actualul ei partener de la Opera Nationala, Razvan Mazilu, dar si Emilia Dobrin.

Monica a facut parte in spectacole regizate de mari coregrafi atat romani cat si straini. Oleg Danovski este unul dintre coregrafii din afara tarii noastre care si-a pus amprenta asupra carierei Monicai, iar Razvan Mazilu, care ii este si partener de dans, a adus-o pe Monica Petrica pe cele mai inalte culmi ca si coregraf, nu doar partener de dans.
Mai nouă Mai veche

نموذج الاتصال