Gravity 2013 - un film de nota 10 insa cu greseli tehnice

Un film care merită să fie văzut doar la cinematograf şi mai ales in 3D, pentru că are o mulţime de imagini spectaculoase cu Terra, imagini care e păcat să le vezi pe un monitor mic şi la o calitate slabă. Recunosc că am făcut prostia să văd o variantă copiată de pe torente şi imi pare rău căci atunci cand l-am văzut la cinema ştiam deja derularea acţiunii si mi-a mai rămas să mă uit la imaginile extraordinare.
Sandra Bullock interpretează rolul lui Dr. Ryan Stone, un medic foarte bine calificat în domeniul bioingineriei aflat la prima sa misiune în spaţiu alături de veteranul astronaut Matt Kowalsky (Clooney), care se află pentru ultima dată la comanda unei nave înainte de pensionare. Însă în timpul unei misiuni de rutină în afara navetei, se întâmplă un dezastru. Aceasta este distrusă, lăsându-i pe Stone şi Kowalsky complet singuri - legaţi unul de altul şi de nimic altceva, descriind spirale în întuneric.

Ceea ce se va intampla vă las pe voi să descoperiti. In continuare am sş vorbesc despre discutiile apărute dupa ce filmul a rulat in cinematografe, aceste discutii fiind rodul unei proaste documentări asupra fenomenelor care apar in spatiu. Sigur lumea poate sa spună că trebuie sa ne uităm la valoarea artistica a filmului si mai putin la cea din punct de vedere tehnic, insă e bine ca publicul să stie ce se intamplă de fapt in spatiu si nu să se obisnuiasca cu niste idei care nu sunt adevărate.

 Unul din cei care au subliniat greselile este Leroy Chiao, astronaut, fost comandant al Staşiei Spaţiale Internaţionale,  într-un comentariu publicat pe site-ul Space.com.

Părul, destul de lung, al Sandrei nu se prea mişcă şi apare mereu aranjat, deşi gravitaţia este zero în spaţiu şi la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (SSI).

In filmul Gravity parul nu respecta adevarul


In spaţiu cică nu se poartă lenjerie normală ci o lenjerie intimă specială, prevăzută cu mici tuburi umplute cu apă, care ajută la menţinerea temperaturii corpului.

greseala in filmul Gravity cu parul

 La un moment dat, în film apar mai multe obiecte spaţiale în apropiere: telescopul Hubble, SSI şi staţia spaţială chineză insă în realitate, fiecare obiect pus de om în spaţiu are propria orbită, iar din vecinătatea SSI nu vezi alte vehicule spaţiale niciodată.

Se pare că în spaţiu gunoaiele spaţiale au viteze atat de mari (ajung si la 30000 km /h) incat nu pot apare in cadru pe cand in film apar mai tot timpul în cadru.


 Sandra Bulloc intră în vehiculele spaţiale din exterior, insa acest lucru este imposibil, spun specialiştii NASA, deoarece trapele nu pot fi deschise decât din interior şi după ce au fost pregătite în prealabil. În multe secvenţe nici măcar nu apare compartimentul etanş din spatele trapei, în care cosmonautul ar trebui să stea câteva minute pentru a fi introdus oxigen, înainte de a intra în vehicului propriu-zis.
Lăsand de o parte aceste greşeli, filmul este unul de nota 10 şi creeaza emoţie atat cu ajutorul imaginilor cat şi prin forţa acţiunii
Mai nouă Mai veche

نموذج الاتصال