Cum sa va eliberati de stres - fara eforturi prea mari


- O porţie sănătoasă de râs în fiecare zi
S-a demonstrat că râsul eliberează de stres, stimulează circulaţia sangvină, relaxează muşchii, întăreşte sistemul imunitar şi alină durerea, scrie site-ul huffingtonpost.com.

- Practicaţi regulat un sport
Într-un studiu efectuat pe şoareci, cobaii care făcuseră mişcare au arătat un nivel de anxietate mai redus decât ceilalţi, când au primit brusc o baie rece, fapt ce arată că creierul este mai bine pregătit să facă faţă stresului dacă organismul a avut parte de mişcare. Exerciţiile fizice practicate regulat contribuie la relaxare şi îmbunătăţesc tonusul organismului.

Luptati antistres usor - sfaturi practice


- Ascultaţi muzica preferată
Numeroase studii au demonstrat efectele terapeutice ale muzicii, iar dacă, în plus, ascultaţi şi piesele preferate, efectele benefice se dublează.

- Evitaţi factorii de stres
Nu vă place aglomeraţia? Atunci nu vă faceţi cumpărăturile sâmbăta după-amiază. Şi, de aici înainte, nu trebuie să vă mai simţiţi vinovaţi pentru faptul că evitaţi persoanele care nu vă sunt simpatice sau că nu faceţi conversaţie cu toţi colegii de birou.

- Gândiţi pozitiv
Exerciţiile de autoliniştire - de exemplu, rostirea unor mantre precum "Totul va fi în ordine" şi "Voi lua acest examen" - reduc anxietatea şi sporesc şansele de reuşită, setând creierul pentru succes.

- Odihniţi-vă suficient
Un program de somn regulat protejează împotriva bolilor de inimă, de cancer şi de alte probleme cronice de sănătate şi vă menţine activ pe parcursul zilei.

- Organizaţi-vă eficient timpul
Planificaţi-vă sarcinile cu atenţie, gândindu-vă cât timp trebuie să acordaţi fiecărui obiectiv, în ordinea priorităţii, şi mai ales nu cedaţi tentaţiei de a pierde timpul pe internet.

- Învăţaţi să spuneţi "nu"
Din când în când, este în ordine să spuneţi nu, pentru a vă asigura că nu vă încărcaţi cu responsabilităţi pe care ştiţi că nu le veţi putea respecta. Fiţi siguri că nu se va supăra nimeni.

- Faceţi o pauză de la telefonul mobil
Nu se va întâmpla nimic dacă nu răspundeţi la toate apelurile, e-mailurile şi mesajele primite pe telefonul mobil. Faceţi un efort conştient şi închideţi-vă telefonul şi computerul pentru o anumită perioadă de timp în fiecare zi.

Mai nouă Mai veche

نموذج الاتصال