Cum deschidem incuietoarea auto inghetata - sfaturi practice

A venit iarna şi odată cu ea şi problemele legate de ninsorile puternice şi de frigul pătrunzător. Astfel pe langă blocajul în troienele de zăpadă, iarna mai pot apărea şi alte lucruri neplăcute printre care şi ingheţarea incuietorilor de la portiere. Dopurile de gheaţă din încuietori pot să aibă drept cauză, de la topirea zăpezii şi infiltrarea apei, care ulterior îngheaţa, până la înghetarea picăturile de condens formate după un drum scurt, în care maşina s-a încălzit puţin. Este bine sa ştiţi că cel mai rău lucru pe care puteti să il faceţi este să forţaţi încuietoarea.


Riscurile de a avea incuietorile ingheţate sunt scăzute dacă avem sistem de închidere centralizată cu telecomandă sau mai ales un garaj - încălzit, asta în varianta ideală.

cum dezghetam o incuietoare de portiera auto inghetata

Dacă incuietoarea a ingheţat totuşi, iată cum o putem deschide:
- Prima verificare pe care trebuie să o faceţi este să verificaţi toate uşile - dacă vreuna nu e îngheţată, intraţi în maşină pe acea uşa şi daţi căldura la maxim. In câteva minute gheaţa din incuietori ar trebui să se topească.
- Există unele spray-uri pe bază de glicerină care sunt destinate dezgheţării încuietorile (genul anti-freeze / anti-îngheţ, .). Le puteţi folosi însă în combinaţie cu încălzirea cheii, căci produsele petroliere folosite la aceste spray-uri sunt ne-volatile şi deci dezgheţarea poate dura o vreme.
- Chiar dacă nu sunteţi fumător pe timp de iarnă este bine să aveţi o brichetă la voi. Incălziţi vârful cheii cu o brichetă (e mult mai greu cu un chibrit) timp de 5 secunde, după care introduceţi-o în încuietoare, apăsaţi uşor (însă nu forţaţi) timp de 5 secunde. Repetaţi procedura, încuietoare se va deschide în foarte scurt timp. (cheia fiind caldă va topi micile dopuri de gheaţă)

Mai nouă Mai veche

نموذج الاتصال