Simona Halep la cativa pasi de finala unui turneu de Grand Slam

Anul acesta a debutat bine pentru Simona Halep care a ajuns pana in sferturile de finala ale unui turneu de Grand Slam in speta Australian Open. Este o performanta remarcabila a tinerei jucatoare, care a avut un an fantastic in 2013 castigand 4 turnee. Insa, consacrarea in tenisul mare se face prin castigarea unui turneu de Grand Slam.

Simona Halep in sferturile unui turneu de Grand Slam
Sa vedem ce va face  Horia Tecau care este calificat in finala de dublu mixt a Openului Australian care se va desfasura maine 26 ianuarie.


Insa ce este un turneu de Grand Slam?
Termenul de "Grand Slam" desemneaza jucatorul sau jucatoarea de tenis care reuseste performanta de a castiga toate cele 4 turnee de Grand Slam - Australian Open, Roland Garros, Wimbledon si US Open in acelasi an. Acest termen, "Grand Slam",  a fost folosit pentru prima data in ziarul New York Times, de catre ziaristul John Kieran.
Din pacate sunt putini jucatori romani care au castigat macar un turneu de Grand Slam.

In proba de simplu feminin, Virginia Ruzici este singura jucatoare din Romania care a castigat un turneu de Grand Slam - Roland Garros in anul 1978 (in finala Virginia Ruzici vs. Mima Jausovec 6-2, 6-2). La dublu  Virginia Ruzici a castigat impreuna cu Mima Jausovec tot la Roland Garros in anul 1978
 
Virginia Ruzici singura romanca castigatoare a unui turneu de Grand Slam

La barbati Ilie Nastase este singurul roman care a intrat in categoria jucatorilor castigatori de turnee de Gand Slam in proba de simplu, invingand in doua astfel de turnee: US Open 1972 (Ilie Nastase vs. Arthur Ashe 3-6, 6-3, 6-7, 6-4, 6-3) si Roland Garros  in anul 1973 (Ilie Nastase vs. Nikola Pilic 6-3, 6-3, 6-0)

In proba de dublu,  Ilie Nastase a castigat:
- Roland Garros 1970, in echipa cu Ion Tiriac
- Wimbledon 1973, in echipa cu Jimmy Connors
- US Open 1975, in echipa cu Jimmy Connors
Mai nouă Mai veche

نموذج الاتصال