The Big Hole - cea mai mare groapa de pe glob


Unul din uimitoarele locuri de pe glob create de mana omului este The Big Hole. Creata in secolul al XIX-lea de catre cautatorii de diamante din Africa de Sud, The Big Hole este, intr-un clasament al celor mai mari gropi artificiale din lume, cea de a doua creatie de acest gen, fiind depasita doar de mina Jagersfontein din aceeasi tara. Primul diamant descoperit pe locul actualei gropi s-a gasit in anul 1871, de catre unul dintre angajatii fratilor De Beers.



The Big Hole,  cea mai mare groapa creata de om pe Glob

De atunci si pana in anul 1914, atunci cand mina a fost inchisa, peste 50.000 de lucratori au sapat pana la o adancime de un sfert de kilometru, scotand la suprafata aproximativ 3.000 de kilograme de diamante. Uriasa mina verticala, cu o suprafata de 17 hectare, a fost apoi inundata, nivelul apei atingand in prezent 40 de metri adancime.

The big Hole - Cea mai mare groapa creata de om pe Pamant



Astazi, autoritatile sud-africane fac eforturi pentru a include The Big Hole pe lista monumentelor aflate in patrimoniul mondial UNESCO. Chiar si asa, fosta mina de diamante a devenit in timp una dintre principalele atractii turistice ale orasului Kimberly.

Cea mai mare groapa creata de om pe Pamant

Mai nouă Mai veche

نموذج الاتصال