Instalare Digi Net Fiberlink - conectarea la reteaua RCS RDS

Pentru cei care au un computer ce are în componenţă placă de reţea, şi au şi abonament la RCS RDS prin fibră optică Digi Net Fiberlink iată paşii pe care trebuie să îi urmaţi (presupunem ca nu aveţi placa de reţea instaşată). Dacă aveţi placa de reţea instalată săriţi pentru paşii 1 şi 2.


 1.  Instalarea placii de reteaSe scoate carcasa calculatorului şi se introduce placa de reţea intr-unul din sloturile libere de pe placa de bază. Se fixează cu ajutorul unui şurub. Se inchide carcasa şi se porneşte calculatorul.

La iniţializare, sistemul de operare va detecta o nouă componentă - placa de retea - pentru care trebuie instalate driverele corespunzătoare. In fereastra de dialog Add New Hardware Wizard se apasă butonul Next.

In cazul în care sistemul de operare Windows nu va instala propriile drivere pentru placa de reţea, acestea se vor instala de pe CD-ul cu care s-a livrat placa. Se validează opţiunea Specify a location şi se introduce calea către directorul de pe CD-ul unde se află driverele corespunzătoare sistemului dvs. de operare (este necesar să cititi şi instrucţiunile plăcii de reţea).
Sistemul de operare va incărca driverele. La terminarea instalării, apasaţi butonul Finish. Sistemul va fi reiniţializat.

2. Verificarea instalării corecte a plăcii de reţea

Se lansează aplicaţia control panel: start --> settings --> control panel.

Se dă dublu clic pe system.
Apăsaţi System Properties ; Hardware ; Device Manager, se face clic pe semnul "+" din dreptul Network Adapters şi se verifică instalarea corectă a plăcii de reţea. In cazul instalării greşite, in dreptul plăcii de reţea va apare un semn de exclamare pe fond galben.

Conectare internet RCS RDS

3. Configurarea protocolului TCP/IP


In Control Panel apăsaţi "Network and Internet Connections" apoi deschideţi fereastra pentru configurarea conexiunilor de reţea (Network connections). Deschideţi "Local Area Connection", apoi apăsaţi butonul Properties.

In fereastra de dialog "Local Area Connection Properties", selectaţi Internet Protocol(TCP/IP) şi apoi apăsaţi butonul Properties.

Selectaţi opţiunile "Obtain an IP address automatically" şi "Obtain DNS server address automatically."

4. Conectarea la reţeaua RCS & RDS


Se apasă Start > Settings > Control Panel > Network and Internet Connections.
Deschideţi fereastra Network Connections.
Din tabul Network Tasks se selectează Create a new Connection.

In ferastra "New Connection Wizard":

Selectati "Connect to the internet"
Apăsaţi "Next"

Selectati "Set up my connection manually"
Apăsaţi "Next"

Selectati "Connect using a broadband connection that requires a user name and password"
Apăsaţi "Next"

La "ISP Name" introduceţi RCS&RDS
Apăsaţi "Next"

Introduceţi user-ul şi parola dumneavoastră.
Apăsaţi "Next"

Bifati optiunea "Add a shortcut to this connection to my desktop"
Apăsaţi "Finish"

In fereastra "Connect RCS&RDS", apăsaţi butonul Connect.
Apăsaţi "Finish"
Mai nouă Mai veche

نموذج الاتصال