Cel mai inalt perete de escaladare pentru alpinism din lume

In Olanda pasionaţii de alpinism nu aveau un loc unde să se antreneze, aceştia fiind nevoiti să meargă în Germania pentru a practica acest sport, aşa că cei de aici s-au gândit să construiască un perete de escaladă care să le ofere tuturor iubitorilor de andrenalină un loc unde să se antreneze.
Turnul Excalibur este cel mai inalt perete independent pentru escaladă al lumii, el înăltându-se la 37 de metri deasupra solului, fiind  principalul punct de atracţie de la Klimcentrum Bjoeks, Olanda, oferindu-le o panoramă memorabilă căţărătorilor ce reuşesc să îi ajungă în varf.

cel mai inalt perete de escalada din lume Escalibur din Olanda

 Excalibur a fost construit in 2004 având o formă curbată, traseele fiind mai uşor de străbătut decât altele, oferind astfel tuturor alpiniştilor, de la novici şi până la cei cu experienţă, o provocare demnă de luat în calcul.

cel mai inalt perete de escalada din lume Escalibur din Olanda


Turnul olandez este cel mai înalt de pe Pămant, întrecând chiar şi Texas Stone Works, chiar dacă numai cu câţiva centimetri. Turnul înalt de 37 de metri are o curbură de aproximativ 10 metri şi este ideal atât pentru căţărătorii începători cât şi pentru experţi, care, la un moment dat al escaladării se află, propriu-zis, în aer, din pricina inclinaţiei construcţiei.

cel mai inalt perete de escalada din lume Escalibur din Olanda

Mai nouă Mai veche

نموذج الاتصال