Fructe exotice - rambutanul




 
De ceva timp in marile supermarketuri de pe la noi intalnesti fructe exotice, pe care multi dintre noi nu le-am mancat niciodata. Unul din ele este rambutanul.
Rambutanul este un fruct care este originar din Malaezi si a carui coaja este acoperita cu spini moi, care il face sa semene cu un arici.

Rambutanul este foarte bogat in vitamina C, continutul sau este zemos iar gustul este unul dulce -acrisor. De asemenea, este foarte slab caloric – are doar 82 kcal/100g.
In general fructele inainte de culegere au in jur de 5-6 centimetri, acestea avand nevoie de 90 de zile pentru a se coace. In anumite perioade din an, atunci cind conditiile meteo sunt extrem de favorabile, fructele se coc in numai cinci zile.
Atunci cand cumparati acest fruct fiti atenti si uitati-va dupa rambutanii de culoare rosiatica, cu spini de culoare verzuie. Cele mai proaspete fructe sunt cele care nu au pete negre pe spinii de culoare verzuie.
Este foarte important sa cureti acest fruct in mod corect. Nu il taia niciodata pe jumatate cu tot cu sambure. Samburele trebuie ocolit, fara sa il strivesti. Continutul de sub coaja este foarte suculent si gustos. Il poti consuma in salate, retete asiatice sau chiar cu peste fript.
Urmariti video-ul de mai jos pentru a vedea cum se curata rambutanul



Mai nouă Mai veche

نموذج الاتصال