Remedii naturale pentru tratarea constipatiei

Remedii naturale pentru tratarea constipatie

Una din bolile care produc stări de oboseală, de depresie, dureri de cap, dureri articulare si care dau un semnal că organismul are nevoie de o detoxifiere este constipaţia. Constipaţia este un simptom ce se caracterizează prin frecvenţa redusă şi dificultatea în evacuarea materiilor fecale, termenul medical al acestui simptom fiind coprostază.
Scăderea frecvenţei  de scaune sub 5-21 scaune/săptămână pentru un adult, pune diagnosticul de constipaţie. Marea majoritate a persoanelor au 2 scaune/zi (de obicei unu dimineaţa şi unu seara) considerându-se constipaţi când au un singur scaun şi din acest motiv işi autoadministrează laxative - ceea ce este total greşit.

Remedii naturiste pentru tratarea constipatiei

Iată în continuare câteva remedii naturale pentru tratarea constipaţiei

Tratamentul cu apă
Unul din cele mai simple şi eficiente tratamente şi care se bazează pe consumul de apă dimineaţa pe stomacul gol este unul din cele de mai jos:
- dimineaţa, după trezire, beţi un pahar de apă la temperatura camerei, în care adăugaţi suc de lămâie (sucul de lămâie este un laxativ natural).
- dimineaţa, beţi un ceai, o ceaşcă de apă caldă cu puţin suc de lămâie stors în ea sau o cafea fără cofeină 
- beţi patru pahare de apă după trezire, cu o oră inainte de masă.
- tot pe stomacul gol, dimineaţa se bea 1-2 pahare de apă rece.


Suc de portocale cu argilă
Amestecaţi sucul unei portocale cu o linguriţă de argilă, amestecaţi bine şi beţi-l pe stomacul gol, inainte cu o jumătate de oră de micul dejun. Acest tratament se ţine 15 zile

Prune, stafide, smochine
Prunele, stafidele, smochinele sunt foarte bogate în fibre, având un efect laxativ garantat. Inmuiaţi de seara în apă cateva prune/smochine uscate. Dimineaţa, pe stomacul gol, beţi lichidul şi consumaţi fructele care s-au hidratat.

Seminţe de in
Seminţele de in sunt foarte bogate în fibre şi acizi grasi omega 3, care ajută digestia. Se recomandă consumul a 2 linguri/zi de seminte de in, cu iaurt, compot sau cereale astfel:
Se macină seminţele cu raşniţa de cafea, inainte de a fi consumate, pentru o mai bună absorbţie. Măcinate, seminţele de in se pot păstra la frigider doar 1-2 zile, altfel oxidează.
Se lasă de seara până dimineaţa în apă, la macerat şi se consumă dimineaţa.

Urzici
Un remediu pentru constipaţie, care se poate aplica în special primăvara sau vara,  este cel obţinut prin fierberea de urzici tinere/uscate în lapte. După ce dau în clocot, se lasă la infuzat câteva minute, se strecoară şi se bea laptele cald pe stomacul gol.

Cura cu argilă
Timp de 3 saptamani, se bea apă argiloasă foarte tulbure, dimineaţa, acesta fiind un remediu excelent pentru o multitudine de afecţiuni, între care se numără şi constipaţia.

Tărâte
Două linguri de tărâte se pun de seara intr-o jumătate de cană de apă şi se consumă dimineaţa, inainte de masă.

Muştarul alb
Se consumă dimineaţa 2 linguriţe de boabe de muştar alb cu o linguriţă de miere, timp de o lună.

Coaja de portocală
Se consumă pe stomacul gol coajă de portocală fiartă şi apoi uscată. Atenţie insă la cojile de portocale pentru că multe din ele sunt ceruite pentru a ţine mai mult. Eu unul nu prea mai consum coji de portocale după ce mi-a povestit un prieten care a lucrat in Grecia cum erau ceruite pentru a nu se strica.

Păpădie
Ceaiul de păpădie - este un bun tonic digestiv şi hepatic, reglează tranzitul intestinal şi combate constipaţia. Se beau trei căni pe zi.

Produse apicole
Consumul de polen şi miere este un bun remediu împotriva constipaţiei.
Se recomandă o linguriţă de polen/zi, dimineaţa, după care se bea o cană de apă calduţă cu miere, înainte de micul-dejun.

Fiertură de grâu
Se recomandă consumul zilnic, timp de o lună, a fierturii de grâu preparată astfel: 100g de boabe de grâu se macină in raşniţa de cafea şi se fierb in apă, împreună cu o ceapă tocată şi un căţel de usturoi zdrobit.
La sfârsit, se adaugă pătrunjel, o lingură de ulei de măsline şi seminţe de in măcinate.

Tinctura de fructe de soc
Este un remediu eficient impotriva constipaţiei: se administrează o lingură pe zi, la ora 18:00, diluată într-o jumătate de cană de apă.

Dovleac
Se dau pe răzătoare 300-400 g de dovleac crud şi se mănâncă zilnic, pe stomacul gol, cu puţin ulei de măsline sau cu o lingură de tăraţe de grâu.

Morcov
Se face o cură cu suc de morcov de 30 de zile, timp în care se vor bea 1-2 pahare/zi. O alternativă este consumul de 500g morcovi/zi.

Moare (zeamă de varză)
Se bea dimineata, pe stomacul gol un pahar de moare (zeamă de varză) şi ulei de măsline, în cantităţi egale.

Mai nouă Mai veche

نموذج الاتصال