Rodiile, pentru ce sunt bune si cum se consuma

Rodia este un fruct parfumat și zemos, care aduce foarte multe beneficii sănătății, sucul de rodie avand proprietăți antioxidante curative, care vitaminizează și remineralizează organismul.  De asemenea antioxidanții prezenți în rodie pot ajuta la prevenirea aterosclerozei și a bolilor de inimă. Sucul de rodii este recomandat pentru menținerea tensiunii arteriale la cote normale, si in lupta împotriva cancerului de prostată, a osteoartritei și a hemoroizilor. Sucul de rodie scade colesterolul și îmbunătățește circulația sângelui.

Cum arata rodia din exterior si din interior


Trebuie sa stiti ca 100 de ml de suc de rodie furnizeaza 16% din necesarul zilnic de vitamina C al unui adult. Rodia mai contine si vitamina B, potasiu, acid pantotenic (sau vitamina B5) si polifenoli cu rol antioxidant.
Cei care nu au consumat niciodata rodii, iata cum trebuie sa faceti:
1. Spalati rodia bine sub jet de apa calduta.
2. Umpleti un bol cu apa rece (apa va impiedica imprastierea semintelor de rodie care vor fi, ulterior, mai usor de adunat).
3. Taiati capatul proeminent al rodiei, cel care arata ca o floricica.
4. Taiati coaja rodiei (cutitul trebuie sa patrunda doar cativa milimetri) in sferturi.
5. Deasupra bolului cu apa desfaceti usor feliile de rodie.
6. Separati semintele de rodie de membrana alba cu ajutorul degetelor.
7. Adunati semintele de rodie din bolul cu apa si pune-le intr-un castron.
Le puteti consuma ca atare, sau le puteti folosi in salatele de fructe, in iaurturi, in cereale sau in tarte, sau le puteti stoarce pentru a obtine un suc delicios si sanatos.
Mai nouă Mai veche

نموذج الاتصال