Premiu important pentru Aferim la Festivalul de Film de la Berlin

Iata ca si anul acesta cinematografia romaneasca este raplatita cu un premiu la ce-a de-a 65-a editie a galei Festivalului de Film  de la Berlin (5 - 15 februarie) iar fericitul castigator al premiului Ursul de Argint pentru cea mai buna regie este Radu Jude. El a primit Ursul de Argint pentru cea mai buna regie, pentru lungmetrajul "Aferim!"

Radu Jude  a primit Ursul de Argint pentru cea mai buna regie

"Aferim!" este unul dintre cele mai de amploare proiecte cinematografice romaneşti din ultimii ani,  fiind un film istoric a carui actiune are loc în Tara Romanească a începutului de secol XIX. Un zapciu, interpretat de actorul Teodor Corban, însoţit de fiul său (Mihai Comănoiu) caută un rob fugar (Cuzin Toma).
"Este cumva o construcţie artificială a trecutului, pentru că nu am avut acces la întreg trecutul, ci doar la urme ale trecutului. Împreună cu Florin Lăzărescu, Constanţa Vintilă-Ghiţulescu, consultantul nostru istoric, am început să citesc foarte multe cărţi, literatură, documente din secolul al XIX-lea, pentru că este singura modalitate prin care poţi avea o idee despre ceea ce s-a întâmplat în trecut", a declarat Radu Jude, în conferinţa de presă de la Festivalul de la Berlin,.

Mai nouă Mai veche

نموذج الاتصال