CL si Europa League - rezultate playoff

Săptămâna asta s-au desfășurat partidele tur din playoffurile Champions League si Europa League, partide în care avem și noi două reprezentante, pe FCSB și pe Astra Giurgiu. Două echipe cu două prestații total diferite și mai ales cu două rezultate total diferite.



Dacă la Steaua mă așteptam să dea cu mucii in fasole, și asta din cauza managementului defectuos, la Astra nu mă așteptam să poata să intoarca rezultatul, care le era defavorabil la un moment dat. In minutul 13 era deja 2-0 pentru cei de la AZ Alkmaar și cred că marea majoritatea a suporterilor de pe la noi se gândea că va fi un galop de sănătate pentru olandezi. Insă nu a fost așa, cei de la Astra au întors scorul in 20 de minute prin 3 goluri frumoase. In repriza a doua nu s-a mai marcat și scorul a rămas cel consemnat la finalul primei reprize 3-2.  La biletul zilei de ieri mizasem pe egal la pauză sau final la Astra, insă cand au dat gol giugiuvenii in minutele de prelungire ale primei repriza m-am bucurat foarte tare si nu am mai ținut cont de acest bilet.

Sumudica bucurandu-se la finalul partidei
In celălalt meci al zilei, pentru noi a jucat Steaua, sau FCSB cum ii este acum denumirea, o echipă care era odată emblema fotbalului romanesc și care a ajuns o epavă. Din păcate nimeni nu iși dă seama că din anumite puncte de vedere s-au normalizat lucrurile și pe la noi, și aici mă refer la faptul că nu se mai fac banii cu ciocanul așa cum se faceau acu ceva timp in urmă. Patronul echipei, un fost puscăriaș, nu știe ce inseamnă importanța marketingului și a managementului in afaceri, el făcând banii din speculații imobiliare. Intre timp piața imobiliară a căzut și implicit și veniturile din speculațiile imobiliare sunt mult diminuate, așa că acum patronul nu iși mai permite să arunce cu banii în câini, așa cum arunca până acum. Lipsa banilor și managementul prost, care de fapt lipsește cu desăvirșire, au făcut ca echipa Stelei să fie ciuca bătăilor în cupele europene. Se putea incropi și cu bani puțini o echipă care să facă totuși față la adversarele pe care le-a avut Steaua în aceste meciuri preliminare, insă atât timp cât tu urli ca disperatul după fiecare meci, că x este varza, că pe y il vinzi ca pe o vită, atunci echipa nu cred că va avea niciodată un moral care să ii permită să joace așa cum ar trebui. O alta gogoriță care numai la noi se poate intâmpla este cea cu antrenorul. UEFA a sancționat faptul că Radoi nu are licență Pro, insă la noi totul e in coadă de peste. Atât timp cât ne batem joc de cei care au muncit, și sărim peste reguli doar pentru că unul are mai mulți bani ca altul, nu o să avem rezultate deloc. Dacă o să meargă la fel, cu aceeași politică managerială, anul ăsta Steaua ar trebui să spună bogdaproste dacă prinde playoff-ul ligi 1.

Steaua umilita de Rosenborg 0-3
Revenind la meciurile din aceste preliminarii iată in continuare rezultatele inregistrate in Champions League marți și miercuri:
FC Astana (Kaz) - APOEL (Cyp) 1-0    
BATE (Blr) - Partizan (Srb) 1-0
Lazio (Ita) - Leverkusen (Ger) 1-0
Manchester Utd (Eng) - Club Brugge (Bel) 3-1
Sporting (Por) - TSKA Moscova (Rus) 2-1
Celtic (Sco) - Malmö (Swe) 3-2
FC Basel (Sui) - M. Tel Aviv (Isr) 2-2
Rapid Viena (Aut) - Shakhtar (Ukr) 0-1     
Skenderbeu (Alb) - Dinamo Zagreb (Cro) 1-2 (1-0) 
Valencia (Esp) - AS Monaco (Fra) 3-1

Am boldit meciul dintre albanezii de la Skenderbeu și croatii de la Dinamo Zagreb, pentru că spre norocul lor s-au intilnit două echipe din Balcani și in al doilea rând două nații care sunt predispuse la blaturi. E ciudat că tocmai intre aceste două echipe a apărut un scor de genul 1 pauza / 2 final, o combinație care dacă e jucată pe sume mari te imbogatește. Oricum una din echipe prinde grupele Europa League, așa că pierderea cu grupele CL nu e chiar așa de mare. Insă combinată cu un pariu de min 1 milion de euro pe pauză/final ar scoate orice echipă din zona problemelor financiare. Sper că totul a fost doar hazard și cele două echipe nu au recurs la așa ceva, insă la cate meciuri au fost suspectate de blat mai ales in cupele europene, totul e posibil.

Revenind la rezultate iata si cele consemnate in partidele din preliminariile Europa League:
Astra Giurgiu (Rou) - AZ Alkmaar(Ned) 3-2
Din. Minsk (Blr) - Salzburg (Aut) 2-0
Gabala (Aze) - Panathinaikos (Gre) 0-0
Ajax (Ned) - Jablonec (Cze) 1-0
Krasnodar (Rus) - HJK (Fin) 5-1
Liberec (Cze) - Hajduk Split (Cro) 1-0
Molde (Nor) - St. Liege (Bel) 2-0
PAOK (Gre) - Brondby (Den) 5-0
Sparta Praga (Cze) - Thun (Sui) 2-1
Zorya (Ukr) - Legia (Pol) 0-1
Milsami (Mda) - St. Etienne (Fra) 1-1
Steaua Bucuresti (Rou) - Rosenborg (Nor) 0-3
Young Boys (Sui) - Qarabag (Aze) 0-1
Rabotnicki (Mac) - Kazan (Rus) 1-1
Atromitos (Gre) - Fenerbahce (Tur) 0-1
Zilina (Svk) - Ath. Bilbao (Esp) 3-2
Altach (Aut) - Belenenses (Por) 0-1
Bordeaux (Fra) - K. Almaty (Kaz) 1-0
Odd (Nor) - Dortmund (Ger) 3-4
Plzen (Cze) - Vojvodina (Srb) 3-0
Lech (Pol) - Videoton (Hun) 3-0
Southampton (Eng) - Midtjylland (Den) 1-1
Astra rămâne cu șanse de calificare, și dacă va face jocul bun de acasă, chiar are șanse bune, pe când Steaua iși ia adio de la grupele unei competiții europene, după ce ani de-a randul s-a calificat ori in grupele Champions League ori in cele ale Europa League. Se pare că patronul Stelei are probleme financiare și ratarea calificării ii va adânci aceste probleme, iar dacă Steaua nu va câștiga campionatul atunci chiar că echipa va deveni o problemă financiară mare a patronului.
Mai nouă Mai veche

نموذج الاتصال