Vladimir Kliciko detronat la categoria grea

50.000 de fani au fost prezenți la Esprit Arena din Dusseldorf, la meciul pentru titlurile The Ring, IBF, WBO, IBO și WBA la categoria grea, dintre Vladimir Kliciko si Tyson Fury. Spre dezamagirea
majoritatii spectatorilor din Esprit Arena, care erau fani ai lui Kliciko, acesta a fost învins la puncte, prin decizia unanima a arbitrilor de Tyson Fury. Arbitrii au văzut o victorie clară, scorurile fiind 115-112, 115-112, 116-112, toate în favoarea lui Fury.


Desi Fury era neînvins înainte de această partidă, puțini îi dădeau șanse să îl învingă pe Kliciko, mai ales ca ucrainianul este foarte iubit în Germania. Fury a ales sa il tachineze pe toată durata partidei pe Vladimir ,  provocandu-l verbal, ținand mîinile la spate, folosind toate trucurile murdare pe care le stia. Si pana la urma acestea au dat roade.
Vladimir supranumit ”Dr. Steelhammer” s-a vazut abia în ultimele runde, cînd răul fusese deja făcut, insa nu a mai avut taria si timpul necesat pentru a reveni. Fury a lovit mai mult și mai puternic. Britanicul a aruncat 202 pumni, față de numai 69 ai ucraineanului. La ”power punches” lucrurile au fost și mai clare: 48-18 pentru Fury.

Vladimir Kliciko alaturi de fratele sau Vitali au dominat categoria grea timp de nouă ani și jumătate.

”S-a văzut astăzi de ce m-a evitat în ultimii 5 ani. Oamenii pot să spună ce vor despre mine, dar el abia a rezistat pînă la final. Trebuie să le dau credit arbitrilor. Am crezut că pot cîștiga aici numai prin KO. Vladimir a fost un mare campion, dar tuturor ne vine vremea. În seara asta e începutul unei ere. Voi fi cel mai carismatic campion de la Muhammad Ali!”, a răbufnit Fury la sfîrșitul meciului.

De-a lungul carierei Vladimir Kliciko a suferit doar 3 înfrîngeri, cu Ross Puritty (1998), cu Corrie Sanders (2003) și cu Lamon Brewster (2004)

9 ani și 7 luni au trecut de cînd Vladimir a cîștigat centurile IBF și IBO, învingîndu-l pe Chris Byrd prin TKO. Pe parcurs și-a atribuit și titlurile WBA, WBO și The Ring. Singura centură care îi lipsea fiind cea WBC
Mai nouă Mai veche

نموذج الاتصال