Cum inlaturam mirosul urat si umezeala din incaltaminte

Cum inlaturam mirosul urat si umezeala din incaltaminte


Cred că nu există persoane să nu fi avut probleme cu transpiratul picioarelor. Cel mai bine, pentru a putea evita situațiile in care trebuie să vă incăltați in incălțăminte umedă și urât mirositoare este să aveți mai multe perechi pe care să le purtați alternativ. Astfel perechea care a transpirat până ii va veni din nou rândul se va usca și nu va mai mirosi urât.





Cel mai indicat este să vă păstraţi pantofii într-un loc luminos şi aerisit, pentru că intr-un loc inchis și intunecat bacteriile se vor dezvolta rapid. Cel mai bun loc este pe balcon într-un suport de pantofi deschis. Astfel și pantofi se vor aerisi și in același timp mirosul nu va afecta casa.

Pentru a inlătura mirosul și umezeala din incălțăminte aveți următoarele variante:

- Unul din cele mai simple lucruri pe care il puteți face este să vă cumparați un spray antibacterian din magazinele specializate de încălţăminte. Spray-ul ar fi de dorit să-l folosiți, după fiecare purtare.

- Un alt ingredient pe care il găsim ușor prin casă și care poate da rezultate bune este oţetul alb. Cel mai simplu mod de folosire este inmuierea unei perechi de şosete în oţet alb şi punerea acestora în interiorul pantofilor. După care se pun pantofii într-o pungă de plastic şi se lasă aşa 24 de ore. După care se scot pantofii, se îndepărtează şosetele şi se  lasă încălţămintea timp de opt ore într-o zonă ventilată.

- Tot pentru indepărtarea mirosului se poate folosi un ziar mototolit și vanilie. Se ia un ziar care se mototolește după care se stropeste cu vanilie și se introduce în pantofi. Ziarul va absorbi mirosul încet şi va adăuga aroma de vanilie. Pentru rezultate bune, se lasă hârtia să acţioneze în interiorul pantofilor timp de o zi.

-  Indepărtarea umezelii și a mirosului se poate face și cu ajutorul nisipului pentru pisici (curat). Acesta se pune într-o şosetă veche şi se introduce în pantofi ori de câte ori nu se poartă. Nisipul va neutraliza mirosurilor şi va absorbţi umezeala.

- Bicarbonatul de sodiu poate fi folosite de asemenea pentru a indepărta mirosul neplăcut și umezeala din incălțăminte. Se toarnă bicarbonatul de sodiu și se lasă o noapte, pentru ca el să acționeze.


-  De asemenea, puteţi cumpără punguţe din plasa umplute cu zeolit, un mineral natural vulcanic care absoarbe şi elimină mirosul şi umezeală.

În cazul în care nicidecum nu ati putut scăpa de oribilul miros, atunci încercati să spălați pantofii în maşina de spălat, la un program special pentru încălțăminte. Apoi lăsați-i să se usuce într-un spațiu deschis, de dorit în aer liber sau într-o cameră bine aerisită.

Dacă nici o soluţie de mai sus nu te ajută să scapi de mirosul neplăcut, atunci problema nu este din cauza pantofilor.
Incercati sa schimbati ciorapii si sa purtati dresuri de bună calitate, ciorapi doar 100% din bumbac.
Mai nouă Mai veche

نموذج الاتصال