Destinatie de vacanta - Cappadocia

Destinație de vacanță - Cappadocia


Pentru cei care doresc să viziteze Turcia și iși doresc să viziteze cât mai multe lucruri interesante le propunem să treacă prin Cappadocia.




Zona este spectaculoasă nu doar prin acțiunea naturii ci și a oamenilor care au populat-o de-a lungul anilor. Ea s-a format in urma eruperii a doi vulcani care au umplut valea cu lava lor.   Apoi ploile, vântul și variațiile de temperatură (de la -20 iarna la +45 vara) au săpat în tuful vulcanic, dând naștere la forme geologice spectaculoase.

Cappadocia - stanci cu forme ciudate
Cappadocia - privire de ansamblu

Insă ceea ce face ca zona să fie deosebită este acțiunea omului asupra naturii. In această parte a Turciei de-a lungul timpului s-au strămutat refugiați din întreaga Turcie, care au scobit in stâncile gălbui pentru a-și așterne adăposturi. Satele tradiționale cappadociene arată ca niște imenși faguri de albine.

Cappadocia - plimbare cu baloanele

Pentru a ajunge la Cappadocia aveți varianta cea mai simplă, avionul adică, ruta aeriană fiind București – Istanbul – Nevsehir. Dacă optați să mergeți cu mașina trebuie să știți că pe șosea aveți de parcurs 1400 de Km, de la București la Goreme

Cappadocia - biserica din stanca

Cappadocia - locuinte sapate in stanca
Goreme e plin de locuri de cazare de toate felurile și pentru toate bugetele. Evident, specificul locului o constituie camerele tip peșteră, săpate direct în stânci unde se poate dormi insă numai vara, când răcoarea pietrelor face zăpușeala suportabilă. Iarna e foarte frig, deci indicat ar fi să va cazați la unul din hotelurile din zonă.


Cappadocia - interiorul unei locuinte sapate in stanca




Mai nouă Mai veche

نموذج الاتصال