Destinatie de vacanta - Manastirea Mraconia


Manastirea Mraconia a fost construită în Cazanele Mici ale Dunării la circa 12 km de Orşova, între satele Dubova şi Ieşelniţa, fiind foarte aproape de statuia sculptată în stâncă a lui Decebal.




Statuia lui Decebal din Cazanele Mici ale Dunării, este cea mai mare sculptură realizată în piatră din Europa.
Manastirea Mraconia
Mănăstirea Mraconia a fost ridicată pe locul unui fost punct de observație și dirijare a vaselor de pe Dunăre, căci datorită arhitecturii reliefului, prin îngustimea din loc în loc a defileului nu putea avea loc trecerea simultană a două vase. Aceste îngustări și lărgiri maxime ale fluviului au primit numele de „cazanele Dunării”.
Statuia lui Decebal de la Cazane
Mănăstirea Mraconia a fost ctitorită în anul 1523 de Nicolae Gârlișteanu banul Severinului. În anul 1967, Mănăstirea Mraconia este demolată de regimul comunist, iar după 1990 se pune piatra de temelie a noii biserici, care poate fi admirată și astăzi.

Manastirea Mraconia

Actuala biserică poartă hramul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil și Sfânta Treime, zidul acesteia fiind din cărămidă,si fiind în formă de cruce.

De la biserica inițială, care acum se află sub apele Dunării, se mai păstrează doar ușile împărătești și o candelă, aflate actualmente în muzeul parohial de la Eșelnița.
Mai nouă Mai veche

نموذج الاتصال