Proiectul legii salarizarii unitare 2017

Proiectul legii salarizării unitare 2017


Legea Salarizării unitare va fi depusă în Parlament săptămâna viitoare, deşi iniţial trebuia depusă de luni.

"Luni, depunem legea la Parlament, după ce o semnează și senatorii. Sunt convinsă că această lege va fi foarte apreciată de cei care au salarii mici și au fost nedreptățiți timp de 25 de ani, așa cum sunt convinsă și că ea va fi aplicată. Sunt la fel de convinsă că o vor aprecia și cei cu salarii mari, care vor vedea ce creșteri au și ei. Mai puțin bugetarii de lux. Puțini. Dacă vor comenta, poate că toată lumea va fi interesată și ce salarii au în plată. Dar știu că nu o vor face. Nicio familie ocupațională nu va fi afectată, în ansamblu. Nici Justiția, unde creșterile sunt semnificative", a declarat Olguța Vasilescu.





Citeste aici Legea Salarizarii Unitare 2017 (se poate face download)

Iată etapele aplicarii noii legii a salarizării unitare, după ce aceasta va fi aprobată de Parlament și promulgată de președinte:

- La 1 iulie 2017: se vor majora cu 20% faţă de nivelul acordat pentru luna martie 2017 soldele de funcție ale personalului militar, respectiv cu 5% salariile de funcție ale polițiștilor. Tot de atunci, se vor majora salariile de bază pentru personalul plătit din fonduri publice din instituţiile şi autorităţile publice ale administraţiei publice locale (astfel cum sunt definite la art. 2 alin. (1) pct. 39 din Legea nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, cu modificările şi completările ulterioare) și personalul care ocupă funcții de demnitate publică alese din cadrul organelor autorităților publice locale, respectiv primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți ai consiliilor județene și ai consiliului general al municipiului București.

- La 1 ianuarie 2018: vor crește salariile de bază de care beneficiază medicii şi asistenţii medicali, direct la nivelul prevăzut pentru anul 2022. De asemenea, vor crește cu 50% salariile de bază de care beneficiază personalul didactic din învățământ. Pentru celelalte categorii de bugetari, majorarea va fi de 25% faţă de nivelul acordat pentru luna decembrie 2017

Proiectul legii salarizarii unitare din 2017

În perioada 2019-2022 se va acorda anual o creștere a salariilor de bază, soldelor de funcție/salariilor de funcție /indemnizaţiilor de încadrare, reprezentând un sfert din diferența dintre salariul prevăzut de lege pentru anul 2022 și cel din luna decembrie 2018.
Proiectul noii legi a salarizarii unitare o puteti downloada in format pdf de aici:
Citeste aici Legea Salarizatii Unitare 2017 (se poate face download)
Mai nouă Mai veche

نموذج الاتصال