Cum ne spalam parul

Operatiunea de curatare a podoabei capilare pare a fi una dintre cele mai usoare din lume.
Controversele ce tin de ritualul spalarii parului sunt la fel de numeroase precum cele iscate de disparitia dinozaurilor. Nu de putine ori am intalnit femei care se intrebau nedumerite: "De ce-mi sta parul atat de rau, fiindca abia m-am spalat pe cap?!" Pentru ca, in ciuda simplitatii aparente a acestui ritual, exista reguli ce trebuie urmate cu rigurozitate la fi ecare spalare. Altfel, orice semn de delasare se vede imediat cu ochiul liber.

Foloseste apa calduta! 37º Celsius ar fi temperatura optima pentru inmuierea parului. Ca metoda de control, se poate testa apa pe pielea mainii (sa fie acceptabila). Apa fierbinte usuca scalpul, pe cand cea calduta deschide cuticula firului de par si le permite produselor de ingrijire sa actioneze.
  • Lasa parul la inmuiat cel putin un minut. Unul dintre lucrurile care degradeaza parul este contactul acestuia, in stare uscata, cu chimicalele din sampoane.
  • Dilueaza samponul inainte de folosire! Ar trebui sa torni intr-un recipient cantitatea potrivita de sampon (pentru parul mediu, cam cat o moneda de zece bani) si s-o amesteci cu putina apa. Sau, daca esti prea grabita, dilueaza aceasta cantitate de produs in causul palmei. Abia apoi aplica samponul la radacina firelor de par, evitand varfurile.
  • Foloseste buricele degetelor, nu unghiile! Framanta scalpul energic, ca sa stimulezi circulatia sangvina si sa intaresti firul de la radacina. Unghiile ii pot provoca leziuni. Insista in zonele unde se strange transpiratia: la ceafa si dupa urechi!
  • Samponeaza dublu! Aplica sampon de doua ori in decursul aceleiasi spalari daca vrei ca rezultatul sa fi e cel scontat. Prima samponare indeparteaza murdaria stransa pe firul de par si pe pielea capului, iar a doua permite produsului cosmetic sa hraneasca si sa hidrateze parul si scalpul curatate.
  • Clateste temeinic! Pana nu ramane nici o urma de clabuc, iar parul scartaie. Nu face parul harcea-parcea cu miscari haotice. Samponeaza si clateste fi rul pe lungime. Ultima clatire sa fie cu apa rece, pentru ca inchide cuticula firului de par, acum curat, il face neted si-i confera luciu!
  • Nu te grabi cu uscatorul! Indeparteaza excesul de apa de pe par cu mainile goale: aduna-l intr-o coada pe care o strangi cu degetele pana la varf. Apoi, tamponeaza-l cu un prosop. Stai cu un turban pe cap zece minute, apoi lasa-ti parul sa se zvante la temperatura camerei. Folosirea uscatorului ar trebui sa fie optionala, la vreo 40 de minute dupa spalat: indreapta jetul de aer in lungul firului de par: ca sa ramana neted!
Mai nouă Mai veche

نموذج الاتصال