Cum tratam raceala si gripa - sfaturi practice

Iarna este sezonul în care răceala işi face apariţia frecvent, această boală aducand cu ea o stare de disconfort fizic si psihic.
Ideal ar fi să prevenim imbolnăvirea şi pentru a fi apărat de răceală,este recomandat să se ia câte o jumătate de caţel de usturoi dimineaţa, la pranz şi seara. Acesta conţine peste douăzeci de substanţe antivirale şi antibacteriene şi este cel mai puternic antigripal natural cunoscut. De asemenea este indicat să se ia regulat vitamina C pentru a preveni răceala.

sfaturi practice tratare raceala

In cazul in care răceala debutează cu temperatură, frisoane, aveţi dureri de gat, se recomandă o baie fierbinte. Apa trebuie să aibă 37°C şi durata băii este de 35-40 de minute. După baie, staţi in pat la căldură, minim 1 ora. Daca nu doriti sa faceti baie total, puteti face o baie fierbinte la picioare iar in apa sa adaugati un pumn de sare mare. Aceste bai au un puternic efect antigripal, deoarece scad considerabil rezistenţa microbilor.

Dacă nu aţi reuşit să o preveniti si nu vreti sa luati medicamente, raceala se poate trata cu suc de fructe. Astfel folositi lămai, portocale şi grapefruit proaspete,  pe care le stoarceţi in blender şi la sucul obţinut adăugaţi două linguriţe de miere, coaja rasă de la fructe şi apa. Se lasă la macerat o oră sau două, după care se bea. E bine de băut 3-4 pahare, într-un interval de 12 ore.


De asemenea se recomandă siropul de ceapă  acesta având proprietăţi antivirale şi de combatere a germenilor microbieni. Se mai poate folosi ghimbirul care se prepară la modul următor: 10 g de ghimbir tocat mărunt se lasă la fiert în 250 ml de apă. După ce ghimbirul a fiert, iar apa s-a mai evaporat din vas, adaugă o jumătate de linguriţă de zahăr. Acest decoct trebuie băut cât este fierbinte.

Zeama de lămaie, bogată în vitamina C, creşte rezistenţa organismului, diminuează toxicitatea şi reduce durata bolii. Astfel diluaţi zeama unei lămai intr-un pahar cu apă călduţă. Adăugaţi o linguriţă de miere şi beţi acest amestec o dată sau de două ori pe zi.

In privinţa alimentaţiei este de preferat  supa de pui asezonată cu verdeţuri.Supa este benefică pentru gât şi căile respiratorii, reduce procesele inflamatorii, calmează tusea, strănutul şi reduce secreţiile nazale.In perioada de raceală acută, atunci când este prezentă şi febra, renunţaţi la mancarea solidă şi beţi multe sucuri de fructe şi legume. Este preferabil sa eviţi carnea, peştele, ouăle, branza şi alimentele bogate în amidon.

Nu luaţi antiobiotice sau medicamente fără prescripţia medicului deaorece acestea pot duce la slăbirea sistemului imunitar şi incercaţi să dormiţi cel putin 8 ore pe noapte, iar dacă răceala este mai puternică, staţi in pat cateva zile (2-3).
Incercaţi să evitaţi efortul fizic, curentul şi umezeala, beţi lichide şi nu va imbrăcaţi foarte gros.

Mai nouă Mai veche

نموذج الاتصال