Pentru cei care iubesc cocktailurile şi doresc să işi incalzeasca zilele de iarnă, iată câteva retete care vă pot ajuta.
Ingrediente:
- 3 linguri de zahăr brun;
- 3 linguri de zahăr alb;
- 2 linguri de unt;
- 50 ml de rum;
- 1 cană de apă fierbinte;
- 1 linguriţă de nucşoară.
Mod de preparare:
Se amesteca untul, nucsoara si zaharul alb si brun pana devin o pasta si se baga la frigider.
Pentru a prepara bautura, se amesteca o lingura din pasta cu 50 de ml de rum si jumatate de cana de apa fierbinte.
Pe deasupra, se presară nucşoară măcinată.
Ingrediente
-1 litru suc de mere sau de fructe de pădure (de preferat nectar de afine)
- 2 păhărele de brandy, vodcă , ţuică sau orice altă băutură alcoolică tare
- coaja unei portocale
-4 linguri de stafide
- 4 linguri de migdale tăiate jumătăţi
arome după gust:
- 1 linguriţă de praf de scorţişoară
- 4 cuişoare
- zahăr după gust
Mod de preparare
Punem sucul, coaja de portocală şi aromele într-o oală pe foc să se încălzească, amestecând puţin. Între timp pregătim paharele: turnăm un deget de băutură alcoolică şi adăugăm în fiecare câte o lingură de migdale şi una de stafide. Când sucul dă în clocot (atenţie, nu trebuie fiert), îl luăm de pe foc şi îl turnam în paharele pregătite deja. Se serveşte fierbinte.
Ingrediente:
- 1 lingură de miere;
- 30 ml de rum sau whiskey;
- un sfert din sucul de la o lămâie;
- 1 pahar de apă fierbinte;
- praf de scortişoară (opţional).
Mod de preparare:
Se amesteca mierea cu rum-ul sau whiskey-ul. Se adaugă sucul de lămaie şi apa fierbinte şi se amestecă bine. Opţional, se poate adăuga pe deasupra puţin praf de scorţişoară.
Ingrediente:
- 50 ml de whiskey;
- 200 ml de cafea;
- 1 linguriţă de zahăr;
- frişcă (opţional).
Mod de preparare:
Se prepară cafeaua. Peste aceasta se toarnă whiskey-ul, apoi se adaugă zahărul. Opţional, se poate pune deasupra frişca.
Hot Buttered Rum
Ingrediente:
- 3 linguri de zahăr brun;
- 3 linguri de zahăr alb;
- 2 linguri de unt;
- 1 cană de apă fierbinte;
- 1 linguriţă de nucşoară.
Mod de preparare:
Se amesteca untul, nucsoara si zaharul alb si brun pana devin o pasta si se baga la frigider.
Pentru a prepara bautura, se amesteca o lingura din pasta cu 50 de ml de rum si jumatate de cana de apa fierbinte.
Pe deasupra, se presară nucşoară măcinată.
Glogg - vin fiert finlandez
Ingrediente
-1 litru suc de mere sau de fructe de pădure (de preferat nectar de afine)
- 2 păhărele de brandy, vodcă , ţuică sau orice altă băutură alcoolică tare
- coaja unei portocale
-4 linguri de stafide
- 4 linguri de migdale tăiate jumătăţi
arome după gust:
- 1 linguriţă de praf de scorţişoară
- 4 cuişoare
- zahăr după gust
Mod de preparare
Punem sucul, coaja de portocală şi aromele într-o oală pe foc să se încălzească, amestecând puţin. Între timp pregătim paharele: turnăm un deget de băutură alcoolică şi adăugăm în fiecare câte o lingură de migdale şi una de stafide. Când sucul dă în clocot (atenţie, nu trebuie fiert), îl luăm de pe foc şi îl turnam în paharele pregătite deja. Se serveşte fierbinte.
Hot Toddy
Ingrediente:
- 1 lingură de miere;
- 30 ml de rum sau whiskey;
- un sfert din sucul de la o lămâie;
- 1 pahar de apă fierbinte;
- praf de scortişoară (opţional).
Mod de preparare:
Se amesteca mierea cu rum-ul sau whiskey-ul. Se adaugă sucul de lămaie şi apa fierbinte şi se amestecă bine. Opţional, se poate adăuga pe deasupra puţin praf de scorţişoară.
Irish Coffee
Ingrediente:
- 50 ml de whiskey;
- 200 ml de cafea;
- 1 linguriţă de zahăr;
- frişcă (opţional).
Se prepară cafeaua. Peste aceasta se toarnă whiskey-ul, apoi se adaugă zahărul. Opţional, se poate pune deasupra frişca.
Tags
bauturi iarna
bauturi sezon rece
cocktailuri de iarna
cocktailuri fierbinti iarna
retete cocktailuri