Cum scapam de mirosul urat lasat de usturoi

Unul din ingredientele din alimentatie care poate oferi un gust delicios si o aroma apetisanta mancarii, insa care lasa in urma o respiratie neplacuta este usturoiul. Respiratia urat mirositoare este deranjanta in cele mai multe cazuri si provoaca o stare de disconfort.




Uneori, spalatul pe dinti dupa ce maninci usturoi, nu este destul. Mirosul poate ramine in tractul digestiv pentru 1-2 zile dupa consum. De aceea, iata citeva sfaturi care lupta cu acest "monstru", si-ti fac respiratia proaspata:

- Folositi mustar, luand o lingurita de mustar in gura pentru un minut, dupa care il scuipati, sau puteti sa inghititi o jumatate de lingurita. Ajungand in stomac, acesta va ucide mirosul.

- Mestecati guma. Salivarea abundenta este un element cheie in a scapa de respiratia urata. Guma de mestecat, in special cea cu scortisoara, este recomandata pentru eliminarea mirosului de usturoi.

cum eliminam mirosul neplacut de usturoi
- Mestecati alimente mentolate pentru a improspata respiratia. Astfel Patrunjelul proaspat, ceaiul din menta si frunzele de menta pot elimina mirosul de usturoi.

- Periati dintii. Periajul va asigura modalitatea sigura de a improspata respiratia dumneavoastra. Faceti acest lucru timp de cel putin doua minute.

- Incercati sa mancati legume, acestea contracarand mirosul usturoiului. Piureul de cartofi, ciupercile si morcovii pot imbunatati respiratia.

- Lipsa carbohidratilor poate contribui la respiratia urat mirositoare, de aceea e bine ca, la masa sa mancati si o felie de paine. Pentru a acoperi mirosul, puteti consuma si branza Cheddar.

- Ceaiul verde, limonada si apa va vor ajuta sa neutralizati mirosul persistent din gura .

- Folositi apa de gura pentru a diminua mirosul neplacut al usturoiului.
Mai nouă Mai veche

نموذج الاتصال