Cum se curata corect ochelarii de vedere

Din păcate marea majoritate dintre cei care poartă ochelari, de multe ori, atunci când ochelarii sunt pătati ii curăța cu ajutorul unui colț de la cămașă. Din păcate această operație este una care este nepotrivită pentru curățarea ochelarilor pentru ca de obicei cămașa conține praf care sgârie lentilele.




Se recomandă spălarea ochelarilor în fiecare dimineaţă, acordând o atenţie deosebită ramelor şi sistemului de prindere de urechi, pe care produsele de păr şi de machiaj tind să se acumuleze.
Orice aţi face, nu utilizaţi cea mai la îndemână formă de lichid (scuipatul') pentru a curăţa lentilele. Săpunul, apa caldă şi o cârpă uscată sunt tot ce aveţi nevoie, o dată pe zi, pentru a vă menţine ochelarii în cea mai bună stare de curăţenie şi funcţionare.
 Dacă totuși ați folosit cămașa și au apărut zgârieturi ușoare pe lentile iată cum le puteți inlătura de pe lentilele de plastic ale ochelarilor de vedere:
- Pentru indepărtarea prafului și a mizeriei curătați-vă ochelarii, clătind lentilele cu săpun și apă caldă insă avand grijă să evitați contactul ramei cu apa. Această operațiune va ajuta la indepărtarea prafului și a mizeriei, pentru a depista zgârieturile, pe care doriți să le indepărtați.
Puteți folosi mai multe metode de indepartare a zgarieturilor de pe lentilele de plastic ale ochelarilor, una dintre ele fiind folosirea unei solutii de curățat specială pentru ochelari sau cea folosită pentru curățarea DVD-urilor. Aplicați o cantitate mică dintr-o astfel de soluție pe zgârieturile de pe lentile după care ștergeți lentilele cu cârpa specială pentru ochelari.

- Dacă nu aveți soluție de curățat ochelarii folosiți o soluție de curățat mobila. Aplicați o cantitate mică din aceasta pe lentile, cu mișcări circulare, permitandu-i să se usuce, timp de câteva minute. Stergeți lentilele cu cârpa pentru ochelari. Analizați lentilele să vedeți dacă au dispărut zgârieturile.

Curatarea ochelarilor cu o carpa de uscata
- Pentru zgârieturile mai adânci, puteți folosi o soluție de lustruire a metalelor, aplicând-o pe lentile și ștergându-le apoi cu o cârpă non-abrazivă. Va dura ceva timp până cand zgârieturile vor dispărea, insă soluția iși va face negreșit efectul. Inlăturați excesul de soluție și verificați dacă au dispărut zgârieturile.
In comerț există o mulțime de produse care sunt pentru curățarea ochelarilor și care nu costă prea mult. Plus ca odată cu soluția ca este livrată si materialul textil pentru ștergere.

Mai nouă Mai veche

نموذج الاتصال