Macheta noului stadion din Craiova

Pe data de 20 august 2015 vor începe lucrările la noul  stadion din Craiova "Ion Oblemenco" , termenul de finalizare al acestuia fiind noiembrie 2016.
Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, alături de directorii Companiei Naționale de Investiții au prezentat proiectul final al stadionului ce va fi ridicat în Bănie.


"Noul stadion va fi în conformitate cu standardele europene 2020. Stadionul porneşte de la istoria stadionului «Ion Oblemenco». După inaugurare, stadionul va fi vizitat de oameni, e al lor, trebuie să se bucure de el. Faţada este precum cortina unui teatru. Pe 20 august va începe construcţia. Avînd în vedere valoarea de peste 50 de milioane de euro, este cea mai mare investiție făcută în Craiova în ultimii 25 de ani", a spus edilul.

Noul stadion din Craiova va avea 5 etaje, totalul locurilor disponibile fiind de 30.960 din care: 27.208 pentru public, 3.450 în zona VIP, 240 pentru presă şi 62 pentru persoanele cu dizabilităţi.

Macheta noului stadion din Craiova

"Stadionul va avea un restaurant care va da către terenul de joc şi care nu va fi folosit doar de investitori, ci de orice suporter al echipei în timpul jocului ori în altă perioadă. Ne-am dorit să avem un hotel şi să nu uităm că acest stadion se înglobează într-un complex sportiv foarte ambiţios din care fac parte Sala Polivalentă, a cărei ridicare a durat 17 ani, şi un stadion de atletism, în spatele stadionului. În doi ani, Craiova va putea intra cu fruntea sus în orice competiţie sportivă, iar la anul, probabil, vom face demersurile pentru a deveni Capitală Europeană a Sportului pentru că nu ştiu cîte oraşe din România vor avea baza noastră materială", a mai precizat Vasilescu.
Mai nouă Mai veche

نموذج الاتصال