Cum desfundam chiuveta, sfaturi practice

In mod frecvent chiuvetele de la bucătărie se înfundă  din cauza alimentelor sau a resturilor menajere care au fost aruncate în ele în mod iresponsabil sau cateodată din greșeală. Chiar dacă la prima vedere pare că scurgerea este rezistentă și cele câteva frimituri de pâine sau zațul de la cafea, care au fost scăpate nu au cum să ii dăuneze, lucrurile nu stau deloc așa. Ideal ar fi montarea atât la chiuveta de la baie, cât și la cea de la bucătărie, a unei site care să impiedice pătrunderea resturilor alimentare și a altor obiecte pe țeava de scurgere. Aceasta este cea mai bună soluție pentru a păstra țeava mereu curată.


Dacă insă nu aveți această sită iar resturile de pe farfurii, zațul de la cafea, grăsimile și alte produse au ajuns pe scurgerea de la chiuvetă, depunându-se pe furtunul de la scurgere ajungând să o infunde atunci ori apelați la un instalator pentru a o desfunda ori faceți voi acest lucru.

Iată în continuare câteva sfaturi pentru a desfunda chiuveta în cazul în care nu doriți să chemați un instalator.

Apa fiartă
Cea mai simplă soluție pentru a desfunda chiuveta este folosirea apei clocotite. Chiuveta din bucătărie se infundă de cele mai multe ori din cauza grăsimii întărite, astfel că apa clocotită va dizolva dopul de grăsime format și va curăța foarte bine întreaga instalație, dezinfectând în același timp și chiuveta. Este indicat să turnați apă clocotită direct pe scurgere, fără a permite acesteia să intre prea mult în contact cu chiuveta în sine. Dacă rezultatele nu sunt vizibile din prima, atunci puteți repeta acțiunea.

Apa fiartă cu oțet
Dacă apa simplă nu a dat rezultatele scontate adăugați în ea oțet. Folosiți 3-4 litri de apă, pe care o fierbeți și în care adăugați jumătate de litru de oțet.  După ce a dat in clocot opriți focul și turnați amestecul format în chiuvetă, astfel încât să se scurgă intr-o cantitate mare pe teavă. Astfel apa fiartă va ajuta la dezlipirea rezidurilor de pe țeava de scurgere, în timp ce oțetul va elimina mirosurile, va degresa țeava și o va dezinfecta. După ce ați terminat de turnat toată apa, pentru ca să se elimine toate reziduurile turnați și cealaltă jumătate de litru de oțet.

Bicarbonat si zeama de lamaie
Bicarbonatul de sodiu si otetul sau zeama de lămâie sunt prietenii de nădejde din orice gospodărie. Turnati un plic de bicarbonat de sodiu pe scurgere, dupa care turnați o jumătate de pahar de oțet sau zeama de la o lămâie. Reacția chimică rezultată va topi dopul format și va desfunda chiuveta. Fierbeți jumătate de litru de apă în care turnați un plic de bicarbonat și vărsași această soluție formată în chiuvetă.

Apa oxigenata si bicarbonat
Si apa oxigenată este un aliat de nădejde în gospodarie. Folosiți o măsură de bicarbonat de sodiu și una de apa oxigenată pentru a desfunda chiuveta.

Folosiți produse special create pentru desfundarea chiuvetei
Astfel de produse le găsiți la orice magazin de Bricolage sau in supermarketuri sau la magazinele de cartier. Urmați indicațiile de pe ambalaj

Cum arata chiuveta dupa ce a fost desfundata

Desfaceți țeava
Dacă aveți spirit practic și vă și pricepeți cât de cât la instalații atunci puteți desface țeava și să o spălați. In general instalațiile din ziua de azi sunt din plastic și sunt ușor de desfăcut. Folosiți o pereche de mănuși de plastic și o mască ambele fiind pentru protecția dumneavoastră.
După ce desfaceți țeava, aruncați toată mizeria găsită intr-o pungă de unică folosință, iar apoi curățați bine interiorul țevei cu o perie pentru sticle (perie pe care trebuie să o aruncați imediat după utilizare), după care mai rămâne doar să montați țeava la loc.
Mai nouă Mai veche

نموذج الاتصال