Modalitati de reciclare a sticlelor de plastic

Modalități pentru reciclarea sticlelor de plastic

Nu există gospodărie în care să nu existe măcar un recipient de plastic, fie că ne referim la pet-urile de bere sau suc, la sticlele din plastic pentru bere sau sosuri etc. Marea majoritate dintre noi aruncă aceste sticle de plastic fără a-și da seama că uneori acestea pot fi reciclate.
Iată in continuare câteva idei de transformare a recipientelor de plastic în alte obiecte folositoare în orice gospodărie.



1. Boluri pentru semințe și alune - o soluție foarte bună mai ales pentru microbiști, care de obicei consumă foarte multe semințe și bere la meciurile echipelor lor favorite. Dacă aveti mai mulți prieteni care vin să vadă meciul cu voi atunci confecționarea unor boluri pentru semințe din sticle de plastic este cea mai ieftină soluție și nu necesită mare efort.

Modul simplu de a va confectiona boluri pentru seminte
2. Recipiente pentru depozitare accesoriilor de croitorie - toată lumea are pe acasă ac și ață plus nasturi de rezervă pentru cămășile și pantalonii pe care ii poartă. Iată mai jos o modalitate de realizare a unui bol pentru păstrarea acestor accesorii de croitorie

 Recipient din plastic pentru accesoriile de croitorie
 3. Suport pentru cosmetice - o soluție foarte bună, pentru realizarea recipientelor necesare pentru  pasta de dinți, periuța și betișoarele pentru urechi mai ales pentru familiile cu mulți copii, care distrug rapid suportii din sticlă sau ceramică.

4. Suport pentru ziare si reviste - ideea este foarte bună insă din păcate puțini dintre noi mai citesc ziarele în format de hârtie, marea majoritate urmărind variantele online ale acestora. Dacă totuși mai citiți reviste și doriti să nu le aruncați aiurea prin casă iată o modalitate ieftină de a le ordona.

Mod de reciclare al PET-urilor ca stativ pentru ziare
5. Suport pentru pixuri și creioane - pentru cei care au copii este un mod simplu de a face un exercițiu de lucru manual cu cei mici ți a le stimula imaginația. Asta dacă o să ii cooptați să vă ajute la confecționarea acestor suporturi.
Sticlele de plastic sunt folosite la confectionarea suporturilor pentru pixuri

6. Recipiente pentru bomboane - dacă aveți copii care sunt consumatori de dulciuri, atunci un bol pentru bomboane sau caramele este binevenit, mai ales dacă au mulți prieteni care le vin in vizită

Pet-uri din plastic folosite ca bomboniere

7. Stropitoare pentru grădină - ideea este excelentă și poate fi folosită de cei care au de udat gazonul curții sau in grădină și nu vor să investească mulți bani în dispozitive specializate pentru așa ceva. Stropitoarea este foarte simplu de făcut , trebuie date câteva gauri și lipită de furtun cu bandă adezivă.

8. Picurator pentru a uda plantele - soluție foarte bună pentru udat florile, asta pentru cazul în care nu folosiți un pulverizator care s-a golit. In imaginead in prima celula de sus vedeți o soluție pentru a păstra umiditatea florilor dacă plecați mai multe zile de acasă. Se pune bidonașul cu apî cu dopul în jos, după ce in prealabil l-ați găurit. Apa nu se poate goli din recipient, planta trăgandu-și in general câtă apă are nevoie,
Folosirea practica a peturilor pentru a uda florile

9. Recipient pentru a hrăni păsările - dacă iubiți păsărelele și doriți să le hraniți insă nu aveți timp zilnic să le dați mâncarea iată în imagine soluția practică. Folosind o sticlă de plastic și 2 sau mai multe lingurițe de lemn puteți face un alimentator ca cel din figură. Se folosește lingurița pentru că se știe că păsărelele au obiceiul să impraștie mâncarea.

Recipient din plastic reciclat pentru hranit pasarelele

Mai nouă Mai veche

نموذج الاتصال