Sfaturi pentru reducerea pierderilor de caldura din timpul iernii

Pe timp de iarnă de multe ori 2-3 grade in plus la temperatura din cameră sunt un caștig mare. Iată în continuare câteva sfaturi practice care pot limita pierderile de căldură și pot crește confortul termic al locuinței.




Sfaturi practive pentru reducerea pierderilor de caldura iarna

- Pentru a nu pierde căldura generată de calorifer, putem recurge la o soluție simplă, insă eficientă, care ne poate aduce un câștig de 2-3 grade la temperatura din cameră. Trebuie doar să lipiți pe peretele din spatele caloriferului o bucată de folie de aluminiu, ale cărei dimensiuni trebuie să fie cu câțiva centimetri mai mare decât cele ale caloriferului. Astfel căldura degajată de calorifer va fi indreptată spre interiorul camerei, fiind reduse pierderile de căldură prin peretele din spatele caloriferului.


- In perioada rece a anului incercați să mutați mobilierul din fața caloriferului pentru a nu fi impiedicată răspândirea căldurii în cameră. De asemenea este indicat ca perdelele să nu acopere caloriferele pentru a nu se diminua randamentul caloriferelor. Incercați să prindeți perdelele, mai ales dacă acestea sunt groase și masive.
Cresterea temperaturii camera prin strangerea perdelei
Foto www.bucataras.ro
- Pentru diminuarea pierderilor de caldură se folosesc cu succes opritoarele de curent care sunt puse la baza ușilor și a geamurilor. Puteți monta din cele care se găsesc in comerț, ca în imaginea de mai jos

Izolarea usii contra curentului evitandu-se pierderile de caldura
sau puteți folosi unul făcut de dumneavoastră in casă ca cel de mai jos

Izolarea handmade a geamurilor contra curentului evitandu-se pierderile de caldura

- Perdelele și jaluzele previn schimbul de căldură ce se face la nivelul geamurilor. Este indicat ca pe timpul noptii acestea să fie trase pentru a nu se pierde din căldură și să fie deschise în timpul zilei, pentru a lasă soarele să vă încălzească locuința. Daca aveti uși spre exterior, prin care pătrunde ușor frigul ar fi indicat ca să vă montați o draperie ca in imaginea de mai jos.

Punerea unei perdele la usa reduce din pierderile de caldura


Mai nouă Mai veche

نموذج الاتصال