Cum sa curatam gratarul de la aragaz de grasime - sfaturi practice

Din păcate oricât de grijuliu am umbla și oricum am găti este aproape imposibil să păstrăm mult timp grătarul aragazului curat. Dacă acesta este murdar și doriți să il curățați iată două metode prin care il puteți curăța eficient:

Prima metodă pe care o propunem este o metodă eficientă pentru care avem nevoie de o oală foarte mare și de bicarbonat de sodiu. Mai intâi, se pune apă in oală dupa care aceasta se pune pe foc, la fiert.

Se ia apoi bicarbonatul (pentru o oala mai mare, folosim 200 de grame , iar pentru una mai mica 100 de grame) care se toarnă în apa care fierbe. Bicarbonatul trebuie turnat incet, lingură cu lingură, pentru a evita vărsarea.




După ce bicarbonatul de sodiu s-a dizolvat, se pune grătarul in oala și se lasă la fiert cam jumătate de oră, pană când mizeria este curățată.

Daca in cazul in care nu aveti o oala mare in care sa incapa tot gratarul, se repeta procedeul rotind gratarul pe mai multe parti. Asta e tot, fara prea mult efort si cu eficienta maxima.
Daca nu aveti o oala mai mare puteti folosi chiuveta de la baie sau cada de baie. Va trebui sa puneti pe fundul cazii un prosop peste care puneti gratarele, apoi lasati apa fierbinte sa curga in cada dupa care adaugati bicarbonatul de sodiu.

Cum sa curatam gratarul de la aragaz de grasime - sfaturi practice

O alta metoda, insa una inedita si mai putin cunoscuta de curatare a gratarului de grasime este cea in care se foloseste amoniac. Aveti nevoie de un recipient cu pulverizator, o punga de tip vid mai rezistenta si amoniac.
Amoniacul se introduce in pulverizator, grilajele in acea punga mai rezistenta si apoi se pulverizeaza amoniacul in punga peste gratarul aragazului. Rolul pungii este de a retine mirosul puternic al amoniacului. Pentru ca amoniacul sa-si faca efectul cat mai bine, este recomandabil sa lasati gratarul in punga cu amoniac toata noaptea.
Mai nouă Mai veche

نموذج الاتصال