Deși usturoiul este un aliment cu calități antibiotice destul de bine cunoscute, multă lume se ferește să il consume, pentru simplul fapt că, după consumul lui respirația rămâne urât mirositoare. De păcate, chiar dacă ne spălăm imediat pe dinți, nu putem scăpa de această respirație urât mirositoare.
Responsabilul pentru respiraţia neplăcută de după consumul de usturoi este unul dintre compuşii care se regăsesc în acesta - sulfura de metil alil - , care nu poate fi metabolizat în timpul digestiei, astfel că este eliminat din corp prin intermediul respiraţiei şi al transpiraţiei.
Merele, sucul de lămâie şi menta se numără printre alimentele care ne pot ajuta să scapăm de respiraţia neplăcută provocată de consumul de usturoi, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii americani. De asemenea de acest miros neplăcut ne poate scăpa și ceaiul verde, pătrunjelul şi spanacul.
Merele, sucul de lămâie şi menta se numără printre alimentele care ne pot ajuta să scapăm de respiraţia neplăcută provocată de consumul de usturoi, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii americani. De asemenea de acest miros neplăcut ne poate scăpa și ceaiul verde, pătrunjelul şi spanacul.