Reclama adsense sus

Navigation

Destinatii de vacanta Paro Taktsang templul budist din varful muntelui

O destinatie de vacanta este templul budist Paro Taktsang

Paro Taktsang cunoscuta si sub denumirea de Tiger's Nest, este un proeminent lăcaş de cult budist situat pe faleza din Paro, pe Valea Superioară, în Buthan. Regatul Bhutan este o țară din sudul Asiei, aflată la poalele Munților Himalaya, învecinându-se la sud, est și vest cu India și la nord cu China. Între Bhutan și Nepal se află statul indian Sikkim, iar Bengalul de Vest separă statul de Bangladesh.
Ceea ce face mănăstirea Paro Taktsang să fie deosebită, este faptul că ea este cioplită în stâncă fiind amplasată pe marginea unei prăpăstii la o înălţime de 3120 de metri.

Paro Taktsang manastirea din varful muntelui
Accesul la mănăstire se face pe mai multe trasee un prim traseu ar fi prin zona de nord-vest, un drum de pădure, iar cel de-al doilea ar fi înaintarea pe platoul stâncos.


Paro Taktsang
Clădirea Mănăstirii Paro Taktsang a fost adaptată la forma naturală a stâncilor. Spaţiul este structurat în patru temple principale şi câteva adăposturi. Intrarea principală este de fapt un pasaj îngust.

Calugarii din templul Paro Taktsang
Toate cele patru temple sunt conectate prin scări de rocă şi câteva poduri de lemn destul de şubrezite de trecerea timpului. Fiecare templu are un balcon de la care poate fi admirată o privelişte minunată pe vale, în jos. Exteriorul clădirii urmează o linie simetrică, fiind  destul de simplu. Modelul constă în câteva figuri geometrice colorate în galben şi cărămiziu, fundalul fiind alb.


Share

Post A Comment:

0 comments: