Plante care reduc umiditatea din camera

Plante care absorb umiditatea din camera


O umiditate ridicată în locuință este mediul propice apariției mucegaiului și a igrasiei, acestea din urmă făcându-ne de cele mai multe ori viața grea. Pe termen lung, umiditatea sporită poate avea efecte negative și asupra structurii de rezistentă a locuinței. Există mijloace tehnice moderne și eficiente care vă pot ajuta să o tineți sub control,  insă dacă din diverse motive nu puteți face uz de ele, atunci puteți apela la o soluție simplă și placută de asemenea, și anume plantele de apartament.





Iată câteva plante care absorb umiditatea din cameră.

Se pare că Feriga de Boston este cea mai bună armă naturală în lupta impotriva mucegaiului, purificând în egală măsură și aerul de toxine.  Pe lângă faptul că luptă impotriva mucegaiului și a toxinelor din aer Feriga Boston are și un rol decorativ aducând un aer exotic în interioarele locuințelor voastre.

Feriga Boston o planta care lupta impotriva mucegaiului

O alta plantă care absoarbe vaporii de apă din atmosferă și care purifică aerul din incăpere este Liliacul păcii.  Liliacul păcii are o floare frumoasă care rezistă la întuneric, însă trebuie să fiți atenți cu ea, căci are nevoie de multă apă.

Liliacul pacii - o alta planta care purifica aerul din camera


O alta plantă care reduce umiditatea din atmosferă și absoarbe toxinele din aer este Iedera englezească. Aceasta este o plantă cu frunziș bogat, puțin pretențioasă, ușor de intreținut, și care se dezvoltă bine în spații inguste ea neavând nevoie de prea multă lumină naturală.
Iedera englezeasca reduce umiditatea din camera

Pe lângă faptul că are un rol in absorbția umidității Palmierul Bambus este o plantă decorativă care schimbă radical estetica camerei în care se găsește. Atenție insă unde o țineți, ideal ar fi intr-o zonă cu luminozitate redusă, în caz contrar se poate dezvolta mult prea mult pentru interiorul unei locuințe.

Palmierul Bambus este foarte bun pentru reducerea umiditatii

Mai nouă Mai veche

نموذج الاتصال