Cele mai ciudate pasari de pe glob

Există câteva specii de păsări care impresionează prin ciudătenia lor. Fie au capul mult mai mare decât corpul, un penaj în culori ciudate sau pur si simplu emană un miros urât. Iată câteva dintre cele mai ciudate exemplare din lume.
Resplendent Quetzal. Este o pasăre care trăieste între sudul Mexicului si Panama. Penajul are niste culori extrem de vii. Arată ca un papagal cu un cap de pui de găină. Această specie are la maturitatea între 36 - 40 de centimetri si cântăreste în jur de 200 de grame.

 
Helmeted Hornbill. Trăieste pe peninsula asiatică Malay, în Sumatra si Borneo. Are un penaj gri spre negru, cu guler alb. Un exemplar poate ajunge si până la 2,7 kilograme. Are un cioc urias, usor disproportionat fată de cap si corp.


 Hoatzin. Are un gât lung si niste aripi uriase. Trăieste în pădurile de pe lângă mlastinile amazoniene. Are porecla de „pasărea urât mirositoare” (trad. din engleză „stinkbird”) întrucât emană un miros asemănător celui de gunoi de grajd.


  Frogmouth. E o pasărea de noapte care trăieste în Sri Lanka, în pădurile tropicale. Penajul are o culoare extrem de ciudată, e gri si cu pete albe.


Mai nouă Mai veche

نموذج الاتصال