800 de euro amenda pentru o poza de pe facebook

Uite că există țări unde stupizenia e mai mare decât la noi. Drept exemplu este amenda de 800 de euro primită de o femeie din Alicante, sud-estul Spaniei, după ce a publicat pe contul ei de Facebook o fotografie cu mașina poliției, care era parcată neregulamentar.



Fotografia cu mașina poliției, parcată neregulamentar pe un loc rezervat persoanelor cu handicap, a fost postată pe contul ei de Facebook alături de mesajul "Parchezi unde vrei, oricum nu primești amendă". Spre surprinderea ei, femeia s-a trezit cu o amendă de 800 de euro, în virtutea unei legi care a intrat în vigoare pe la 1 iulie și care stipulează că este interzisă utilizarea non-autorizată pe retelele de socializare a imaginilor care pot pune in pericol siguranța agenților de poliție.

Masina politiei pentru care s-a luat amenda de 800 de euro
Femeia care a primit amenda a primit și o explicatie din partea poliției locale pentru mașina parcată pe locul rezervat persoanelor cu handicap: agenții erau grabiți să prindă în flagrant un grup de vandali. Intrebat de ce fotografia a pus în pericol acțiunea agenților, purtătorul de cuvant al poliției a susținut ca politiștii au considerat că femeia le-a afectat imaginea prin postarea fotografiei. “Am fi preferat o altă soluție, dar politia are dreptul legal să aplice această amendă”, a afirmat purtatorul de cuvânt.
Mai nouă Mai veche

نموذج الاتصال