Ce facem daca Firefox merge foarte greu

Ce facem daca  Firefox merge foarte greu

La primele momente după instalarea browserului Firefox, mai ales la instalarea sistemului de operare pe un computer, acesta merge foarte bine, toată lumea fiind mulțumită de el. Insă după un timp acesta incepe să meargă din ce în ce mai greu, are o pornire greoaie și de multe ori crapă efectiv, devenind o sursă de nervi pentru utilizatorul lui.



Iată în continuare câteva soluții pentru problemele pe care le ridică Firefox-ul.

Cum gestionăm extensiile din Firefox

Principalul atu al lui Firefox este reprezentat de extensiile concepute special pentru el extensii care ne permit să-l modelăm după cum ne convine. Tot ele sunt însă una din principalele cauze pentru care Firefox îşi pierde din "agilitate". Cu cât numărul extensiilor este mai mare cu atât Firefox are mai multă treabă în fundal. O primă idee preventivă ar fi să limitați numărul de extensii la strictul necesar.
Fundatia Mozilla a scris, pe blogul oficial, ca instalarea a mai mult de zece extensii va dubla timpul necesar programului de navigare pentru a porni: "Dacă extensiile sunt prost realizate, acest timp ar putea fi chiar mai lung". Astfel Mozilla a realizat o listă cu extensii populare care încetinesc serios browserul Firefox.
Top zece extensii care incetinesc browserul include: FoxLingo - Translator / Dictionary, Firebug, AniWeather, FlashGot, FoxClocks, FoxyTunes, Video DownloadHelper, FastestFox - Browse Faster, Xmarks Sync si SimilarWeb - Find the Best Sites on the Internet. 

Curatati istoricul Firefox

Un alt motiv pentru care Firefox devine greoi, este cantitatea prea mare de informaţii salvate în History-ul browser-ului. Curățarea History-ul firefox se face simplu apelând funcția Clear Recent History, care se găsește în meniul Tools sau care se deschide direct apăsând combinaţia de taste CTRL+SHIFT+DEL.


Aici se alege perioada pentru care se face curăţenia (ultima oră, ultima zi etc.) şi informaţiile care vor fi şterse.

Bookmark-uri

Din păcate și  bookmark-urile ingreunează Firefox-ul, în special dacă sunt într-un număr mare și asta de când a apărut versiunea 3 a browserului. Firefox ţine într-o bază de date Bookmark-urile şi History-ul, accesarea acesteia ingreunând viteza browserului. Se poate renunţa la bookmark-urile din browser, în favoarea unui serviciu de bookmark-uri online.

Tab-uri şi sesiuni

Mulți dintre noi optăm că, la deschiderea browserului să se deschida ultima sesiune de lucru, iar dacă în aceasta aveam multe taburi, e normal ca până se accesează toate site-urile din tab să treacă ceva timp. Menținerea a mai multor taburi deschise în paralel, taburi care accesează site-uri cu mărimi mari va face ca viteza browserului să se micșoreze. Am observat de exemplu ca una din opțiunile de pe Facebook, aceea de pornire automată a videoclipurilor postate de prieteni în feed-ul de știri face ca de multe ori firefoxul să crape efectiv. Mi s-a întamplat acest lucru de multe ori și după schimbarea acestei opțiuni nu am mai avut probleme.

Browserul Mozilla Firefox

Defragmentarea

Ca şi la harddisk-uri, baza de date a funcţiei Places din Firefox, cea care conţine bookmark-urile şi History-ul, poate fi defragmentată. Pentru asta se poate apela la extensia Vacuum Places Improved.
Această extensie poate fi configurată să realizeze automat defragmentarea, la un anumit interval. Nu trebuie să se facă foarte des, o defragmentare la 30 de porniri este suficientă.

Firefox în memorie

Se mai poate folosi si programul Firefox Preloader care încarcă în memoria sistemului anumite componente ale browser-ului, astfel încât acesta să pornească mai repede decât în mod obişnuit. Diferenţa de viteză la pornire este chiar vizibilă .
Mai nouă Mai veche

نموذج الاتصال